Roskisummikon päiväkirjat: Mitä jätepisteen huollossa oikein tehdään?

keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Hei! Olen Hannoan työharjoittelija ja tarkoitukseni on kirjoittaa omasta, ummikon, näkökulmastani ajatuksiani, kokemuksiani ja oppimaani roskisfirmassa työskentelystä! Muutama viikko sitten minut otettiin mukaan huoltokeikalle, jossa pääsin tarkkailemaan jätepisteen huoltokertaa lähietäisyydeltä. Mutta mitä ihmettä jätepisteen huollossa oikein tehdään?

Saapuessa huoltokohteeseen tarkistetaan ensimmäisenä roskisten toiminnallisuus, eli katsotaan toimiihan kaikki roskiksessa niin kuin pitääkin. Tarkistetaan kannet, ovet, lukot ja kaiken maailman liikkuvat ja kuluvat osat - käytettävyyden ja sujuvuuden vuoksi totta kai! Varsinkin lukkojen toimivuus on tärkeä tarkistaa säännöllisesti. Kun kansia, ovia, lukkoja ja muita osia on tarpeeksi availtu ja suljettu, ihmetelty ja tarkasteltu, voidaan todeta kaiken toimivan kuin kuuluukin ja jatkaa rauhallisin mielin eteenpäin.

Roskisten siisteyden ja puhtauden tarkistus sekä ylläpito on tärkeää - onhan se osa käyttäjäkokemusta! Meille ihmisille siisteys on puoli ruokaa, ei kuitenkaan sama päde rottiin ja muihin luontoäidin ystäviin. Mitä siistimpää, sen vähemmän tuholaisilla on houkutusta tulla roskiskyläilemään, vaikka ovathan Hannoan roskikset jo muutenkin rottavapaita.

Roskiksen sisäpuoli, ulkopuoli että ympäristö siistitään. Roskiksista pyyhitään liat ja tahrat, joita voi ilmeistyä varsinkin kevät- ja syksyaikaan enemmän kuran ja pölyn vuoksi. Myös mahdolliset graffitit ja muut teokset poistetaan.

Tämän jälkeen työ onkin jo tehty! Voimme ihailla viihtyisää ja turvallista roskisympäristöä, jossa jokaisen on mukava kierrättää. :)