Asutko HSY:n alueella? Näin varaudut vuonna 2021 voimaan astuviin muutoksiin jätehuollossa.

tiistai 17. maaliskuuta 2020

Uudet jätehuoltomääräykset astuvat voimaan 1.1.2021 HSY:n alueella.

Nyt on parhaillaan käynnissä siirtymäaika, joten kannattaa reagoida nopeasti, sillä jätehuolto saattaa tulla teille todella kalliiksi! Etenkin näin tulee olemaan sekajätteen keräyksen kustannusten osalta.

Kun lukuisat muut taloyhtiöt uudistavat jätepisteitään varautuessaan muutoksiin, lisää tämä luonnollisesti kysyntää kuluvana vuonna. Uusien jätehuoltomääräysten mukaisesti biojäte, muovi-, lasi- ja kartonkipakkaukset sekä pienmetalli kerätään erikseen kiinteistöistä,  joissa on vähintään viisi huoneistoa.

Jätepisteen uudistus ja pihan maisemointi kannattaa muutenkin, sillä siisti piha toimivine huoltoalueineen lisää asukasviihtyvyyttä, kierrätyshalukkuutta, ja vaikuttaa parhaimmillaan positiivisesti kiinteistön arvoon.

Roskaväki palvelee diginäkin

COVID-19 -viruksen aiheuttamat erityistoimet vaikuttavat meidän suomalaisten arkeen ja kansantalouteen. Yhä useampi linnoittautuu koteihinsa, etätöitä tehden ja jälkikasvua hoitaen.  Niin myös meidän, Hannoan roskaväen, on mukauduttava muuttuvaan tilanteeseen palvelemalla asiakkaitamme digitaalisesti. Onneksi tämä tapa on luonnistunut meiltä jo pidemmän aikaa. 

Taloyhtiöiden järjestäytyminenkin vaatii erityisjärjestelyjä. Me ymmärrämme tämän hyvin ja voimme käydä läpi jätepiste- ja pihauudistuksen sähköisesti, vaikkapa koko esityksen interaktiivisena videopuheluna. Itse aineistot voimme postittaa ja/tai lähettää sähköisesti taloyhtiön päättäjille. 

Alla olevasta tuoreesta videosta näet miten me työskentelemme Hannoalla!

P.S Klikkaamalla HSY:n logoa, pääset tutustumaan HSY:n alueen uusiin jätehuoltomääräyksiin tarkemmin!

     

Hannoan rekrytointiprosessi uuden työntekijän silmin

keskiviikko 23. tammikuuta 2019

​​​​​​​Tuntea itsensä tervetulleeksi. Se, että tuntee tuovansa oman osaamisensa, persoonansa ja elämänkokemuksensa mukanaan yhteisen hyvän saavuttamiseksi uuteen työhön ja työpaikkaan niin, että kaikki hyötyvät. Siinä tiivistettynä uuden työntekijän tärkein olotila.

Hannoalla aloittaessani voin sanoa, että yllä olevat asiat toteutuivat hyvin. Lämmin vastaanotto, avunanto, vinkit ja huomiointi olivat läpi organisaation sellaisella tasolla, että olotila oli välillä jopa hämmentynyt.

Monesti pienet mutta isossa kuvassa todella tärkeät asiat erottavat yritykset toisistaan. Hannoalla työn tekemiseen tarvittavien välineiden hankkiminen jo ennen työn alkamista, tutustuttaminen työkavereihin, yhteystietojen jakaminen jne. ovat mallikkaalla tasolla.

Uskon, että alun tutustumisvaiheen jälkeen tukea saa myös kaupankäyntiin, tapaamisiin sekä syvällisempään oppiin työtavoista ja myytävistä tuotteista. Hannoalla ilmapiiri oman osaamisen kehittämiseen ja kouluttautumiseen on myönteinen. Sekin on hyvä asia, että koulutusta pyritään järjestämään juuri työtä tukemaan eikä pelkästään koulutuksen vuoksi.

Hannoa ei etsinyt täydellistä työntekijää vaan hyvää tyyppiä. Eikä pelkästään hyvää tyyppiä vaan henkilöä joka sopisi parhaiten nimenomaan haettuun työtehtävään ja tiimiin. Sain tilaisuuden olla tuo tyyppi, uusi pelaaja valmiiksi hyvässä joukkueessa.

Joukkue on silloin parhaimmillaan, kun yksilöt täydentävät, auttavat ja kannustavat toisiaan, myös kiireen keskellä. Kuva Hannoasta hyvänä joukkueena auttoi tekemään päätöksen siitä, että haluan rakastua roskiksiin, olla osa roskaväkeä ja auttaa omalta osaltani tekemään ihmisten asuinympäristöistä hiukkasen parempia paikkoja.

Itse työhönottoprosessi oli pitkä ja minut haastateltiin perusteellisesti. Ilmapiiri haastatteluissa oli hyvä ja minulta kysyttiin asioita, jotka laittoivat aidosti pohtimaan. ”Perinteisten kysymysten” ohella esitetyt haastavatkin kysymykset antoivat kuvan yrityksestä jossa työntekijöitä kuunnellaan, arvostetaan mutta samalla myös vaaditaan tuloksia ja sitoutumista. Ja näin sen pitää ollakin.

Arvostan sitä, että kaikkien mielipidettä kuunneltiin ja annettiin mahdollisuus tutustua uuteen mahdolliseen työkaveriin ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Osa 3: Dyykkaus

keskiviikko 26. syyskuuta 2018

#Rakasturoskiksiin on Panu Musakan kirjoittama neliosainen blogisarja taloyhtiöiden
jätehuollosta ja niiden kehittämisestä. Blogi julkaistaan kerran viikossa.

1 – 5 / 17