Kirjoitukset ajalta joulukuu 2017

Roskisummikon päiväkirjat: Roskisten asennus?

27. joulukuuta 2017

Muutama viikko sitten pääsin seuraamaan sivusta roskisten asennusta Helsingin keskustan kohteessa. 

Työt aloitetaan aikaisin aamusta, jolloin roskikset tuodaan rekka-autolla paikan päälle. Asukkaille on ilmoitettu etukäteen tiedotteilla tulevasta roskisasennuksesta  ja sen aikataulusta.Työn täytyy olla ripeää ja aikataulussa on pysyttävä sillä jätehuoltoa ei katkaista asennusten ajaksi. Asennusta ennen on myös tehty mahdolliset pihan muutostyöt, jos sille on ollut tarvetta.

 

Kuormaa puretaan roskis kerrallaan. Roskikset nostetaan alas lavalta ja siirretään niille kuuluville paikoille. Tällä kertaa roskikset tulivat kerrostalojen sisäpihalle, jossa oli rajattu sisäänkäynti ja...

Roskaväen joulutarina

21. joulukuuta 2017

 

Tänään oli roskisten asennuspäivä. On huomennakin, mutta pääkaupunkiseudulla asennamme taas vasta joulun jälkeen. Työn merkeistä siis joulun viettoon.

Kaikilla ei ole yhtä hyvä tilanne. Roskiksilla näkee ja kuulee monenlaista, eikä kaikki tarinat ole onnellisia. Joulua ei kuitenkaan haluasi synkistää ikävillä tarinoilla.

Asennusporukalla mietimme voisimmeko me jotenkin tuottaa joulumieltä. Tuli ajatus, jospa tämän viimeisimmän joulua ennen olevan asennuspalkkion ohjaisimmekin parempaan tarkoitukseen, autetaan työllä.

...