Roskisummikon päiväkirjat: Roskisten asennus?

27. joulukuuta 2017

Muutama viikko sitten pääsin seuraamaan sivusta roskisten asennusta Helsingin keskustan kohteessa. 

Työt aloitetaan aikaisin aamusta, jolloin roskikset tuodaan rekka-autolla paikan päälle. Asukkaille on ilmoitettu etukäteen tiedotteilla tulevasta roskisasennuksesta  ja sen aikataulusta.Työn täytyy olla ripeää ja aikataulussa on pysyttävä sillä jätehuoltoa ei katkaista asennusten ajaksi. Asennusta ennen on myös tehty mahdolliset pihan muutostyöt, jos sille on ollut tarvetta.

 

Kuormaa puretaan roskis kerrallaan. Roskikset nostetaan alas lavalta ja siirretään niille kuuluville paikoille. Tällä kertaa roskikset tulivat kerrostalojen sisäpihalle, jossa oli rajattu sisäänkäynti ja...

Roskaväen joulutarina

21. joulukuuta 2017

 

Tänään oli roskisten asennuspäivä. On huomennakin, mutta pääkaupunkiseudulla asennamme taas vasta joulun jälkeen. Työn merkeistä siis joulun viettoon.

Kaikilla ei ole yhtä hyvä tilanne. Roskiksilla näkee ja kuulee monenlaista, eikä kaikki tarinat ole onnellisia. Joulua ei kuitenkaan haluasi synkistää ikävillä tarinoilla.

Asennusporukalla mietimme voisimmeko me jotenkin tuottaa joulumieltä. Tuli ajatus, jospa tämän viimeisimmän joulua ennen olevan asennuspalkkion ohjaisimmekin parempaan tarkoitukseen, autetaan työllä.

...

Roskisummikon päiväkirjat: Mitä jätepisteen huollossa oikein tehdään?

29. marraskuuta 2017

Hei! Olen Hannoan työharjoittelija ja tarkoitukseni on kirjoittaa omasta, ummikon, näkökulmastani ajatuksiani, kokemuksiani ja oppimaani roskisfirmassa työskentelystä! Muutama viikko sitten minut otettiin mukaan huoltokeikalle, jossa pääsin tarkkailemaan jätepisteen huoltokertaa lähietäisyydeltä. Mutta mitä ihmettä jätepisteen huollossa oikein tehdään?

Saapuessa huoltokohteeseen tarkistetaan ensimmäisenä roskisten toiminnallisuus, eli katsotaan toimiihan kaikki roskiksessa niin kuin pitääkin....

Miten huomioida jätepisteen turvallisuus?

27. marraskuuta 2017

Talveen päin mentäessä on jätepisteen turvallisuuteen hyvä kiinnittää huomiota. Erityisesti pihan paloturvallisuus ja muu liikkuminen tulee olla huolehdittu, mutta talvea ennen tulisi myös varmistaa ettei roskiksiin pääse rotat ja hiiret helposti.

Paloturvallisuus on tärkeää asuinturvallisuuden takia, myös vakuutuskorvausten kannalta vahingon sattuessa. Ensimmäinen askel onkin pitää huoli, ettei tuhopolttajalle anneta mahdollisuutta tehdä ilkivaltaa. Tämä onnistuu parhaiten lukitsemalla...

Viihtyisä piha nostaa kiinteistön arvoa

31. toukokuuta 2017

Jätepisteen uusiminen on taloyhtiölle aina investointi, mutta järkevästi toteutettu ratkaisu saattaa säästää paljon rahaa ja vaivaa arjessa.

Jätepistettä uusittaessa investoinnille pitäisi aina laskea kustannus sen koko elinkaaren ajalle. Jätepisteiden kohdalla käytetään vähintään 20 vuotta. Näin pitkällä välillä ratkaisut, jotka vaikuttavat esimerkiksi jätehuoltomaksuihin vuositasolla tai huoltokuluihin, tekevät jo varsin merkittäviä eroja eri ratkaisujen välillä.

Lataa opas ja lue lisää,...

1 – 5 / 10